case
2203 TC Website 2022 Case Scapino wk21

Scapino Slippers en sandalen

Case
Fotografie
Concept

Nieuwe stappers voor nieuwe stappen

Het merk: betaalbare a-merken en prijspakkers

Goede schoenen voor lage prijzen. Dat is waar Scapino voor staat, al bijna een halve eeuw. Ook (sport)kleding maakt inmiddels een groot deel uit van het vaste assortiment. Terwijl Scapino er meer dan goed in slaagt trouw te blijven aan het eigen uitgangspunt, zag de formule ook mogelijkheden om wat meer met de tijd mee te gaan. Wat leuker, wat moderner, wat meer voor iedereen… Aan die mooie ambitie mogen wij sinds begin 2022 ook bijdragen.

Een nieuwe stap

“Een schoen is niet zomaar een schoen. Vaak is het begin van een nieuw avontuur. Zoals beginnen met hardlopen, een nieuwe carrièrestap maken of op je 85e het Pieterpad lopen”, zo zeggen ze bij Scapino. Met de gloednieuwe campagne ‘Neem die stap’ moedigt Scapino mensen aan deze stappen te nemen. De nieuwe merkcampagne en positionering gaan hand in hand met de update van de 175 Scapino-winkels. Total Creation heeft ook een rol gekregen in de herpositionering. Wij verzorgen sinds kort de campagne shoots voor de gerestylde folder van Scapino, het instore-materiaal en socials.

Zeg het met beelden

Beeld heeft een echte hoofdrol gekregen in de uitingen van Scapino. Met beeld wordt meer emotie aan het merk toegevoegd. We gaan voor maximale beleving, herkenbaarheid en een flinke schep fashiongevoel ‘du moment’. De beelden die we voor Scapino schieten, worden gebruikt voor alle touchpoints: instore, online, print, social en tv/video.

2203 TC Website 2022 Case Scapino wk2110
2203 TC Website 2022 Case Scapino wk2111
2203 TC Website 2022 Case Scapino wk216
2203 TC Website 2022 Case Scapino wk217
2203 TC Website 2022 Case Scapino wk218
2203 TC Website 2022 Case Scapino wk219
2203 TC Website 2022 Case Scapino wk214
2203 TC Website 2022 Case Scapino wk215

Thema Slippers & Sandalen

De contentkalender van Scapino is leidend in de terugkerende fotoshoots die we verzorgen voor de wekelijkse folder. In de weken 21 tot en met 23 stond het ruime aanbod Slippers en Sandalen bij Scapino in het zonnetje! Hush Puppies is een van de belangrijke merken die prominent aanwezig is in deze campagne. De Hush Puppies collectie bevat heel veel verschillende modellen slippers en sandalen voor dames, heren en kinderen. De slippers en sandalen van Hush Puppies staan bekend om het hoge comfortgehalte, de trendy designs en de beste prijs. Naast Hush Puppies komen er uiteraard ook diverse andere slippers en sandalen aan bod, genoeg om een campagne rondom op te bouwen dus!

Een zomerse vibe voor de start van het nieuwe seizoen!

Bij Slippers en Sandalen hoort natuurlijk een zomerse insteek, we gaan lekker genieten van het weer en op pad met het gezin. We zochten de perfecte locatie, iets met een zomers tintje, veel kleur en het echte dagje uit gevoel. Na wat locaties gescout te hebben kwamen we op De Pier van Scheveningen uit, we deden een proefshoot en iedereen was enthousiast. Het fotografieplan werd uitgewerkt, denk aan: inspiratiebeeld, modellen, de kledingset en passende props. Op de dag van de foto-opnames verzamelden wij ons al in de vroege ochtend op de pier, smeerden ons goed in met zonnebrand en gingen aan de slag. Door het heerlijke weer en de toffe locatie waren we allemaal in de juiste vibe en hebben we prachtige beelden geschoten.

Van beeld naar advertentie

Na de beeldbewerking stuurden we Scapino de eindresultaten. Zij hebben deze volop ingezet in de folders, het POS-materiaal in de winkels en gedeeld op de social-kanalen. Onze fotografen zitten niet stil, ondertussen zijn ze alweer volop beelden aan het schieten voor de volgende Scapino-thema’s!